Ένδυση

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΔΥΣΗΣ

Μαθήματα

Μαθήματα Ραπτικής

Στα μαθήματα ραπτικής, το ύφασμα και η ραπτομηχανή μπορούν να γίνουν φορείς των ιδεών και της φαντασίας μας. Μαθαίνουμε πως να σχεδιάζουμε και να δημιουργούμε από την αρχή ρούχα ή να μεταποιούμε και να διακοσμούμε τα παλιά. Ακόμα, μαθαίνουμε να φτιάχνουμε χρήσιμα αξεσουάρ και πράγματα για το σπίτι.

Το πρώτο μας μάθημα θα έχει να κάνει με τη γνωριμία μας με τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε, καθώς και με τις βασικές ραφές της ραπτομηχανής. Στα πλαίσια του εργαστηρίου θα γίνει μια επιλογή από τους συμμετέχοντες, για τα θέματα με τα οποία θα καταπιαστούμε, καθώς ο χρόνος μας είναι περιορισμένος και οι εργασίες πολλές. Κάποια από αυτά είναι:

  • υφασμάτινο κασκόλ με τσέπες
  • τσάντα για τα ψώνια μας στην αγορά
  • μαξιλαράκια με γέμισμα βοτάνων για το μαξιλάρι του ύπνου ή για την ντουλάπα μας
  • καπνοθήκες
  • κάλυμμα για τα σημειωματάρια μας
  • ποδιά για την κουζίνα
  • υφασμάτινα περικάρπια με άποψη
  • διακοσμητικά στοιχεία ρούχων

Είναι αυτονόητο πως είμαστε ανοιχτοί σε νέες ιδέες και προτάσεις εάν κάτι είναι εφικτό! Στόχος μας η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ !

Μαθήματα Πλεξίματος

Τα μαθήματα εχουν ώς στόχο την εξοικείωση με βασικές τεχνικές πλεξίματος έτσι ώστε να μπορούμε να φτιάχνουμε χρηστικά αντικείμενα (π.χ. κασκόλ, σκούφος, γάντια) και να τα διακοσμούμε με πλεκτά στολίδια

Συγκεκριμένα η υλη των μαθημάτων είναι η εξής:

1o μαθημα

εξοικειωση με τα υλικά, βασική ορολογία, μαθαίνουμε να περναμε ποντους και να κλεινουμε το πλεκτο, μαθαίνουμε καλή και ανάποδη, φτιάχνουμε δείγματα. (χρειαζόμαστε βελόνες 5-8 μεγεθος -καλυτερα μεγάλες γιατι ειναι πιο ευκολο στην αρχη-, νήμα ο,τι σας αρέσει, προτείνω κατι απλό και φτηνό)

2ο μάθημα
μαθαίνουμε να περνάμε διαφορετικά χρώματα και να κάνουμε σχέδια με τα χρώματα, μαθαίνουμε διάφορες απλές πλέξεις (λάστιχο, γιαρν οβερ…), λάθη-συμβουλές. Συναποφασίζουμε το πρότζεκτ/τα πρότζεκτς που θέλουμε να δουλέψουμε. (χρειαζόμαστε βελονες, νήμα, χαρτί μελιμετρέ η με τετραγωνακια, μολύβι, βελονάκι μεγεθος 3-4)

3ο μαθημα
Δουλέυουμε ή και κλείνουμε τα πρότζεκτς, μαθαίνουμε να κάνουμε διακοσμητικά με το μαλλί: φούντες, σχεδια με το βελονάκι και ο,τι άλλο ποθεί ο καθένας (χρειαζόμαστε νήμα, βελόνες, βελονάκι, χαρτόνι)

Δεν υπάρχει καθορισμένο αντίτιμο για τα μαθήματα. Υπάρχει ένα κουτί οικονομικής ενίσχυσης για το χώρο στο οποίο ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει ελεύθερα ότι θέλει, ανάλογα με το πως αξιολογεί ο ίδιος το εγχείρημα, την ποιότητα της πληροφορίας και τη δουλείας μας και φυσικά ανάλογα με τις οικονομικές του δυνατότητες. Βάζουμε ως προτεινόμενη συνεισφορά τα 5 ευρώ, που είναι ουσιαστικά τα χρήματα που θα αναλογούσαν κατά μέσο όρο στο κάθε άτομο που έρχεται και παρακολουθεί κάποιο εργαστήριο, για να καλύπτονται τα έξοδα του χώρου με τη δυναμική που έχει το όλο εγχείρημα αυτή τη στιγμή.

http://raptikipleximo.blogspot.com/

Χαριστικό παζάρι ρούχων

(Ο χώρος λειτουργεί τις ώρες και τις μέρες των μαθημάτων)

Ανανεωθείτε τσάμπα, αλληλέγγυα και με πολύ στυλ!

Φέρτε τα παλιά ρούχα που δεν χρειάζεστε και πάρτε καινούργια παλιά ρούχα!

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: